• Riaditeľské voľno

          • Dňa 27. 05. 2022 (piatok) riaditeľka školy udeľuje na základe § 150 ods. 5 školského zákona riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov – dezinsekcia priestorov školy.


            Riaditeľské voľno budú mať LEN ŽIACI NAVŠTEVUJÚCI budovu na ulici Zimná 21, Spišská Belá a elokované pracovisko, Štefánikova 40, Spišská Belá (pošta). Ostatní žiaci sa vyučovania ZÚČASTNIA.  Riadne vyučovanie sa začne 30. 05. 2022 (pondelok).

          • SNOEZELEN- ZAŽI SVOJE ZMYSLY

          • Aj naša škola sa pripojila ku školám, ktoré využívajú prvky metódy SNOEZELEN vo výchovno-vzdelávacom systéme. Vďaka OZ Zlatá rybka, ktorá získava prostriedky od svojich podporovateľov a z poukázania 2% daní z príjmu sme mohli túto metódu v sume 2 276 € priniesť aj pre našich žiakov a v školskom roku 2021/2022 prvky tejto metódy využívať ako formu terapie, ale aj ako podporný pedagogický prístup.  

            Výnimočnosť metódy Snoezelen je v podpore vývoja, zlepšenie komunikácie, v pozitívnych zmenách správania pomocou vybraných, presne cielených zmyslových podnetov. Svetelné a zvukové prvky, vôňa a hudba pôsobia celobytostne, uvoľňujúco a stimulujúco. Táto cielene vytvorená ponuka zmyslových podnetov riadi a usmerňuje stimuláciu, prebúdza pozornosť, vyvoláva spomienky, vplýva na vzťahy, zbavuje strachu a evokuje pocit istoty a bezpečia. To všetko prispieva k ich zaradeniu do života a spoločnosti v tej najväčšej možnej miere, v závislosti od ich postihnutia.

            V spolupráci s OZ Zlatá rybka sme cez projekt  SVET NÁM LEŽÍ PRI NOHÁCH mohli realizovať aj zakúpenie podlahy Funtronic v sume 2 989 €,  ktorá je doplnkovým prvkom nielen pre metódu SNOEZELEN, ale aj ako  moderný nástroj, ktorý podporuje detské vzdelávanie formou zobrazovania terapií a multimediálnych hier na podlahu.

            Ďakujeme všetkým našim podporovateľom, že svojím záujmom o nás prispievajú k vybudovaniu školy, do ktorej žiaci radi chodia.

            Mgr. Monika Adamcová

          • Spievanky 2022 v Spišských Vlachoch

          • Dňa 5.5.2022 sa žiaci našej školy zúčastnili krajskej speváckej súťaže v ľudovom speve - Spievanky 2022 v Spišských Vlachoch. Súťaž bola určená žiakom špeciálnych základných škôl.

            Za našu školu sa zúčastnili žiaci:

            Marek Hangurbadžo 

            Vladimír Hangurbadžo

            Franko Polhoš

            Zámerom súťaže bolo motivovať žiakov k spevu a hudbe ako takej. Žiaci súťažili v troch kategóriách - mladší žiaci, starší žiaci a variant B. 

            Náš žiak Vladimír Hangurbadžo z III.A si nakoniec odniesol 1. miesto  v kategórii mladší žiaci s pesničkou „Z brezového dreva voda kvapká“. Srdečne blahoželáme. Napriek krásnemu umiestneniu víťazmi boli nakoniec všetci, ktorí sa tejto zaujímavej akcie zúčastnili.

          • Vernisáž a aukcia keramických úžitkových objektov a výtvarných diel v Galérii u sediaceho anjela v Kežmarku

          • Špeciálna základná škola v Spišskej Belej v spolupráci s OZ Zlatá rybka a mestom Spišská Belá, realizovala 12. ročník vernisáže a aukcie keramických úžitkových objektov a výtvarných diel k projektu Život ako každodenný sviatok. Vernisáž sa realizovala 29. apríla 2022 pod ochrannými krídlami Galérie u sediaceho anjela v Kežmarku. 

            Úmyslom piatkového večera bolo spojiť všetkých, ktorí veríme, že stratený môže byť každý deň, ak ho zabudneme vydláždiť aspoň jedným dobrým úmyslom – tento deň to bola pomoc deťom so zdravotným znevýhodnením. Podľa sumy, ktorá bola na vernisáži vyzbieraná, môžeme povedať s istotou, že takýchto ľudí je tu stále veľa. Konečná suma prevyšovala neskutočných 4750 eur! Chceli by sme sa preto poďakovať všetkým, ktorí na vernisáž prijali pozvanie, lebo bez nich by táto dobročinná aukcia nemala zmysel. 

             

            Zamestnanci a vedenie Špeciálnej základnej školy, Zimná 21, Spišská Belá.

      • Kontakty

        • Špeciálna základná škola
        • +421 052 45 914 90 +421 052 78 964 15 +421 907 942 256
        • Zimná 21 059 01 Spišská Belá Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje