• Klub tajných čitateľov - 2. stretnutie

          • Určite si spomínate na knižnú sériu z 90tych rokov Medzi nami dievčatami. Príbehy štyroch dvanásť ročných školáčok, ktoré boli najlepšie kamarátky, pričom boli každá iná. 

            Vo štvrtok sme sa s nimi zoznámili aj my v KLUBE TAJNÝCH ČITATELIEK.

                        Spoločne s nimi sme „zablúdili“ na  školský večierok, prežili hádky aj udobrovanie, a tak nazreli do tajomného sveta tínedžeriek,, kde ich každodenné radosti a starosti sú blízke aj našim čitateľkám.

                                                                                                                                           PaedDr. Ivana Urbaňáková

          • Obchodovanie s ľuďmi

          • Zvyšovanie povedomia žiakov je nevyhnutnou podmienkou prevencie obchodovania s ľuďmi  a je aktuálnou a potrebnou témou prevencie aj  v našej škole.

            Súčasťou tejto aktivity bolo sprostredkovať žiakom II. stupňa teoretické poznatky riadeným rozhovor a sledovaním dokumentárneho filmu  0800 800 818 – obchodovanie s ľuďmi.

            Povedali sme si, na čo si dávať pozor pred vycestovaním za prácou a tiež ako postupovať v prípade, keď sa dostanú do problémov.

                                                                                                                                                      Mgr. Edita Modlová

          • Karneval

          • Dňa 8.02.2024 sme na našej škole rozvíjali fantáziu  a talent v rámci karnevalového dňa. Naši žiaci vynikli nielen vo vytváraní originálnych masiek, ale aj v súťažiach plných smiechu a radosti. Tancovali sme, súťažili v najkreatívnejších kostýmoch a vytvorili sme spoločný svet smiechu a veselých chvíľ, ktorý nám dodá energiu na celý školský rok a upevní naše priateľské vzťahy.

                                                                                                Simonka Majerčáková, Evka Palušáková

          • Tajomstvá štruktúr

          • V druhý februárový týždeň sa najmladší žiaci našej školy vydali spolu za objavovaním sveta cez povrch vecí. So zatvorenými očami a vnímavými zmyslami vďaka lektorkám SNG v kaštieli Strážky  spoznávali štruktúry materiálov a experimentovali so vzormi. Využitím rôznorodosti povrchov materiálov  vytvorili umelecké dielo plné zmyslových skúseností.

                                                                                                                                                     Bc. Semivánová Anna

          • Cvičenie v prírode, sezónne činnosti

          • Posledný januárový deň naši žiaci vymenili topánky za korčule a spolu s pani učiteľkami navštívili ľadovú plochu hokejbalovej haly v našom meste. Nielen deťom, ale aj pani učiteľkám sa korčuľovanie veľmi páčilo. Nikomu nevadili občasné pády a prežili spolu príjemné predpoludnie plné pohybu, smiechu a zábavy. Naši kamaráti z Ľubice prežili tento krásny deň na futbalovom ihrisku. Ako sa nám všetkým darilo, si pozrite na fotografiách.

            Ak to bude možné, radi si takúto peknú a zdraviu prospešnú akciu opäť zopakujeme. 

                                                                                                                      Mgr. Lenka Martvoňová

          • Spoločne na lyžiach

          • Aj v tomto školskom roku sa nám poradilo v dňoch od 29. januára do 02. februára 2024 zorganizovať lyžiarsky výcvik v Monkovej doline. Podmienky pre lyžovanie boli veľmi dobré, preto sa žiaci pod vedením  skúseného inštruktora naučili lyžovať v pomerne krátkom čase. Žiaci sa okrem nácviku lyžiarskych schopností zdokonaľovali aj v zásadách správneho stravovania, správania v reštaurácií a bezpečnosti pri cestovaní.

            Veríme, že tento týždeň strávený na lyžiach v žiakoch zanechá najkrajšie spomienky na školu. A ktovie, možno sa niekedy v budúcnosti stretneme s niektorým z týchto lyžiarov začiatočníkov aj v inom lyžiarskom stredisku.

                                                                                                              Mgr. Eva Dragošeková, Mgr. Miroslava Černáková

      • Kontakty

        • Špeciálna základná škola
        • +421 052 45 914 90 +421 052 78 964 15 +421 907 942 256
        • Zimná 21 059 01 Spišská Belá Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje